Over ons

David Vonk

De Stichting is in eerste instantie in het leven geroepen om David zijn lezingen in goede banen te leiden.

"Criminelen maakten van mij een meedogenloze vechtmachine. Ik was een bondgenoot van de duivel," zegt David Vonk. Maar liefst 21 jaar was hij verslaafd aan onder meer alcohol en drugs. Als drugscrimineel heeft David veel leed veroorzaakt, in ruil voor geld. Een bijzondere ontmoeting, een preek over koning David en een rode bijbel zorgden voor de ommekeer. "Mijn zelfmoordpillen spoelde ik door de wc."Op 3-jarige leeftijd verhuisde David met zijn vader en moeder van Rotterdam naar het Zeeuwse dorpje Oosterland. Zijn vader was de derde generatie in een corrupte familie. "Mijn vader heeft van huis uit geen goed voorbeeld gekregen. Hij wist niet wat het betekende om in een liefdevol en warm gezin op te groeien.".

David sloot zich op latere leeftijd aan bij een criminele organisatie. Regelmatig werd hij als agressief jochie ingezet die op lastige klanten werd afgestuurd. "In 2006 ontmoette ik Paulien." Ze vroeg hem om een keer mee te gaan naar de kerk. David was terughoudend maar besloot toch een keer mee te gaan. "Ik had niks te verliezen. In de kerk was de sfeer ongedwongen. De mensen behandelden elkaar vriendelijk. Ze waren geïnteresseerd in elkaar. Iemand sprak zelfs over God als een Vader.".

… en toen kreeg ik onverwachts antwoord van God door Rode Bijbel in me hand de Bijbel des Levens.

Nu is het mijn doel om in levensverhaal te vertellen, zodat iedereen kan horen wat God in mijn leven teweeg heeft gebracht en bekering en ik wil echt meegeven bij God is niks onmogelijk.


Het boek

Op drieëntwintig februari 2016 verscheen mijn boek ''Waarom Nou Ik?''.

Hiervan zijn nu meer dan 775 exemplaren verkocht. Je kunt dit boek (of e-book) ook kopen en mijn levensverhaal lezen. Sinds kort is er ook een luisterboek uitgekomen (eind juni 2017). (Klik hier om boek aan te schaffen)


Hulp

Wat hebben we nodig?

– Gebed voor het werk dat in de Stichting Waarom Nou Ik wordt verzet. We geloven dat ieder gebed en elk woord ons kracht geeft
– Versterking van het bestuur van de stichting en daarvoor zijn we op zoek naar mensen met bestuurlijke en organisatorische kwaliteiten die tevens beschikken over een breed oriëntatievermogen
– Chauffeurs die oproepbaar zijn en die David naar een spreeklocatie kunnen brengen
– Giften om dit mooie en belangrijke werk te kunnen blijven doen
(Klik: Steun ons)